Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης - Ηλεκτρονικές Καμπάνιες

social mediaΤα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Networks/ Social Media) και οι διαφόρων ειδών ηλεκτρονικές καμπάνιες δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι όλων των επιτυχημένων, σύγχρονων ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Η ανάπτυξη κοινού που ακολουθεί στενά τις διάφορες δραστηριότητές σας αυξάνει κατακόρυφα την επίδραση του ιστοτόπου σας, ενώ στην περίπτωση των e-shop προκαλεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον, ανεβάζοντας τις πωλήσεις. Μερικές από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, και οι πιθανοί τρόποι προώθησης είναι:

  • Facebook & Google+, δημιουργία group, fan page, διαγωνισμών, ψηφοφοριών κλπ.
  • Twitter, δημιουργία δικτύου Followers που λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με ό,τι νεότερο αφορά την ιστοσελίδα σας (νέα άρθρα, προσφορές, διαγωνισμοί κ.α.).
  • Youtube, Instagram & Vimeo, γρήγορη και δωρεάν διάδοση φωτογραφιών και/ή βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητές σας.
  • Pinterest, στοχευμένη πληροφόρηση χρηστών που εκδηλώνουν ενδιαφέρων σχετικό με τα αντικείμενα που πραγματεύεται ο ιστότοπός σας.
  • Blogger, συγγραφή άρθρων υπό μορφή ιστολογίου, τα οποία όσο πιο ποιοτικά είναι (σε επίπεδο πληροφορίας και περιεχομένου), τόσο περισσότερους χρήστες προσελκύουν, πράγμα το οποίο μπορεί να εκτινάξει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Πέρα από την προώθηση μέσω των Social Media, ο σχεδιασμός και η αποστολή ενημερωτικών Newsletters αποτελεί επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο προώθησης. Στην Informatix.gr αναλαμβάνουμε τόσο την υλοποίηση της υποδομής συλλογής χρηστών, όσο και τον επαγγελματικό σχεδιασμό και αποστολή ενημερωτικών Newsletters.