iotInternet of Things (IoT) ή αλλιώς  Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΔτΠ) αποτελεί μια εξελιγμένη και πρακτική εφαρμογή Διάχυτου Υπολογισμού (ΔΥ) ή αλλιώς - Ubiquitous Computing. Πρόκειται για μια τεχνολογία της επιστήμης των υπολογιστών, κατά την οποία η έννοια του ηλεκτρονικού υπολογιστή ξεφεύγει από το κλασικό πλαίσιο του επιτραπέζιου υπολογιστή και της συγκεκριμένης μορφής που έχει ο τρόπος αλληλεπίδρασης του χρήστη με τη μηχανή.  Στο ΔτΠ, ο υπολογισμός συνυπάρχει με το χρήστη οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, συντροφεύοντάς των σε κάθε είδους καθημερινή δραστηριότητα μέσα από ένα τεράστιο πλήθος καθημερινών συσκευών και/ή αντικειμένων. Η δικτύωση αυτών των «αντικειμένων» ή «πραγμάτων» με άμεσο τρόπο, η ευκολία στην πρόσβαση και/ή τον έλεγχό τους και μεταξύ τους επικοινωνία και οργάνωση, κατά τα πρότυπα του διαδικτύου, αποτελούν τη μελλοντική προέκταση του ίντερνετ (Future Internet).

Τεχνολογικοί κολοσσοί, αναλυτές, ερευνητές και αγοραστικό κοινό φαίνεται να συμφωνούν ότι οι τεχνολογίες που περιλαμβάνονται στην οικογένεια του ΔτΠ πρόκειται να επηρεάσουν δραστικά ανθρώπους, μηχανές και επιχειρήσεις. Η διασύνδεση καθημερινών «πραγμάτων» σε ένα ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο, αναμένεται να φέρει ευρείες αλλαγές στον τρόπο ζωής, να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία νέων δομών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Το ΔτΠ εκτείνεται σε τρία επίπεδα:

-          Το κατώτερο επίπεδο είναι το «Στρώμα Αντίληψης» (Perception Layer).

-          Το «Στρώμα Δικτύου» (Network Layer) και

-          Το «Στρώμα Εφαρμογών»

Οι τεχνολογίες του ΔτΠ βρίσκονται σε φάση εξέλιξης, ενώ πολλές πτυχές του παραμένουν ακόμη άγνωστες και μια σειρά από προκλήσεις πρέπει να απαντηθούν τόσο από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, όσο και από τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των εταιρειών ανά τον κόσμο.

Στην Informatix.gr, μέσα από την εμπλοκή μας σε αντίστοιχα ερευνητικά έργα, έχουμε αναπτύξει την απαραίτητη τεχνογνωσία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ασυρμάτων Δικτύων Αισθητήρων, πρωτοκόλλων  επικοινωνίας και εφαρμογών συλλογής, αποθήκευσης, επεξεργασίας και αποτύπωσης δεδομένων, τόσο σε ιδιόκτητες, όσο και σε μισθωμένες υποδομές cloud.

social mediaΤα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Networks/ Social Media) και οι διαφόρων ειδών ηλεκτρονικές καμπάνιες δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι όλων των επιτυχημένων, σύγχρονων ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Η ανάπτυξη κοινού που ακολουθεί στενά τις διάφορες δραστηριότητές σας αυξάνει κατακόρυφα την επίδραση του ιστοτόπου σας, ενώ στην περίπτωση των e-shop προκαλεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον, ανεβάζοντας τις πωλήσεις. Μερικές από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, και οι πιθανοί τρόποι προώθησης είναι:

  • Facebook & Google+, δημιουργία group, fan page, διαγωνισμών, ψηφοφοριών κλπ.
  • Twitter, δημιουργία δικτύου Followers που λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με ό,τι νεότερο αφορά την ιστοσελίδα σας (νέα άρθρα, προσφορές, διαγωνισμοί κ.α.).
  • Youtube, Instagram & Vimeo, γρήγορη και δωρεάν διάδοση φωτογραφιών και/ή βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητές σας.
  • Pinterest, στοχευμένη πληροφόρηση χρηστών που εκδηλώνουν ενδιαφέρων σχετικό με τα αντικείμενα που πραγματεύεται ο ιστότοπός σας.
  • Blogger, συγγραφή άρθρων υπό μορφή ιστολογίου, τα οποία όσο πιο ποιοτικά είναι (σε επίπεδο πληροφορίας και περιεχομένου), τόσο περισσότερους χρήστες προσελκύουν, πράγμα το οποίο μπορεί να εκτινάξει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Πέρα από την προώθηση μέσω των Social Media, ο σχεδιασμός και η αποστολή ενημερωτικών Newsletters αποτελεί επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο προώθησης. Στην Informatix.gr αναλαμβάνουμε τόσο την υλοποίηση της υποδομής συλλογής χρηστών, όσο και τον επαγγελματικό σχεδιασμό και αποστολή ενημερωτικών Newsletters.

 

 

Για μια αποτελεσματική προβολή στο διαδίκτυο, αναλόγως του σκοπού που καλείται να επιτελέσει μια ιστοσελίδα, είναι συχνά απαραίτητη η προώθησή της. Στην Informatix.gr παραδίδουμε πάντα φιλικές, προς όλους τους browsers, ιστοσελίδες, οι οποίες είναι τεχνικά άρτιες απέναντι στις απαιτήσεις των δημοφιλέστερων μηχανών αναζήτησης, σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών. Όλες οι ιστοσελίδες που παραδίδουμς είναι, με λίγα λόγια, 100% SEO-friendly.

Πέρα από αυτό, για πελάτες που επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή προώθηση της ιστοσελίδας τους, είναι εφικτός ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ανάλογης στρατηγικής προώθησης οποιασδήποτε ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος. Βασικός γνώμονας είναι η βέλτιστη αναλογία απόδοσης προς ύψος επένδυσης, όριο το οποίο αποφασίζεται πάντα σε συννενόηση με τον πελάτη. Είτε ετοιμάζετε τη νέα σας ιστοσελίδα, είτε διαθέτετε ήδη, είναι πάντα εφικτή η βελτιστοποίηση και προώθησή της σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Εποικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν ανάλυση απόδοσης της ιστοσελίδας σας.

 

seo informatixgr

Portfolio

Farmakeio24.net
ALMA S.A.
Argo Dojo
Άνθη - Φυτά Δημόπουλος
Fotuarthotel.gr
The Flower Edem, Άνθη - Φυτά
Kagias.com.gr
Kagias4Led
Kentavria.gr
Lacec - UTH
Okikukai.gr
Santorini Restaurant Seoul
CSM Lab
Greensense Project
Kalama Hotel
Autonomous Robot
TelosB/Tmote Sky
NodeMCU project
Multi-sensor Logger with LCD
Arduino Mini Pro
Sub-1Ghz WSN
TelosB Deployment
TelosB Deployment
WSN Nodes
Zolertia Z1 Deployment
Custom Monitoring IoT App
Embedded Computers - Gateways